MEGHÍVÓ

 

Tisztelt Egyesületi Tag!

 

Tisztelettel meghívom 2017. 01. 26-án (csütörtökön) 14:00 órakor Siklós, Köztársaság tér 8. (Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont) Nagytermében tartandó egyesületi Közgyűlésre.

 

Az ülés napirendi pontjai:

 

  1. Alapszabály módosítás elfogadása
  2. Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása
  3. 2014-2020 időszak Leader fejlesztési és működési keretei és finanszírozási problémái
  4. 2014-2020 időszak Leader pályázati rendszere, várható indulása

 

A napirend tárgyalásához az Alapszabály a letöltések menüpontban érhető el "Alapszabály tervezet" név alatt!

A napirendek fontosságára tekintettel kérem feltétlen megjelenését!

 

Határozatképtelenség esetén a Közgyűlés változatlan napirendi pontokkal 2017. 01. 26-án 14:30 perckor változatlan helyszínen újból összehívásra kerül.

 

                                                                                                                 Tisztelettel:

 

Siklós, 2016. január 16.                                                                                                                                        Orsokics István

 

                                                                                                                                                                     elnök                                    

 

                                                                          

 

                                                                                                                                                                                     

Tisztelt érdeklődők!

A közelmúltban megjelent a „VP6-6.2.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása” című felhívás.

A nagy érdeklődésre és a sok kérdésre való tekintettel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Igazgatósága a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH), valamint a Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesülettel közösen pályázati fórumot tart 2016. szeptember 20-án, 16 órai kezdettel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Igazgatóságának Tanácstermében (cím: 7632 Pécs, Siklósi út 38.), melyre ezúton szeretnénk meghívni Önt is!

A részvétel ingyenes, de a nagy érdeklődésre tekintettel kérem, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2016.szeptember 16. 14:00-ig jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a 0672 227-166 telefonszámon!

MEGHÍVÓ

A Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport és a Szigetvári Takarékszövetkezet

tisztelettel meghívja Önt a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklus helyi lehetőségeivel kapcsolatos

Fejlesztéspolitikai találkozóra

A rendezvény időpontja, helyszíne:

2016. július 12. (kedd) 10: 00 óra

 Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont nagyterme

(7800 Siklós, Köztársaság tér 8.)

 

Szakmai nap a Vajszlói Ormánsági Ipartestületnél

Időpont: 2016.02.19.

Helyszín: Ipartestület székháza

(7838 Vajszló, Kodolányi tér 3.)

Tisztelt érdeklődők!

A Letöltések menüpont alatt érhetik el az egyesületünk által elkészített Helyi Fejlesztési Stratégiát, amelyen alapulnak a 2014-2020-as uniós ciklus LEADER pályázatai. Felhívjuk figyelmét, hogy a dokumentum egyelőre a várható intézkedéseket, irányvonalakat tartalmazza, tervezettnek sikerül, véglegesítése később várható! A stratégia miniszterelnökség általi jóváhagyása előreláthatólag 2016. április végén történik meg, majd ezt követően kerülnek kiírásra a pályázható intézkedések. A kiírások leghamarabb idén ősszel várhatóak. A későbbi pályázatok alapját képező célokat, stratégiai elképzeléseket a Helyi Fejlesztési Stratégia dokumentum 7.2 és 8.1 fejezeteiben olvashatják.

Tisztelt Érdeklődők, Partnerek!

 Várhatóan 2016 tavaszától kerülnek meghirdetésre a LEADER forrásból finanszírozott pályázati kiírások. A konkrét pályázatok megjelenését megelőzi a Helyi Fejlesztési Stratégia (HFS) megalkotása, amely a LEADER alapdokumentuma lesz. A stratégia magában foglalja majd a fejlesztési irányvonalakat, a legfontosabb alapvetéseket, amikre a pályázati lehetőségek épülnek a 2014-2020-as uniós ciklusban. Közös célunk, hogy olyan fejlesztési stratégia szülessen, amely elfogadható a térségünkben élők számára is. Ahhoz, hogy a jövőbeni pályázati kiírások mindenki számára lehetőséget biztosítsanak elképzeléseik megvalósításához fontos, hogy tudjunk a régiónkban élők terveiről, fejlesztési ötleteiről, problémáiról és azokra közös megoldást dolgozhassunk ki.

Tisztelt Partnerünk!

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ termelői és kézműves vására a hagyományokhoz híven minden második szombaton kerül megrendezésre.

Következő alkalommal: 2016. március 12-én ismét megrendezésre kerül.A vásár célja a vidéki kistermelők segítése, hogy termékeiket szélesebb körben is megismerhessék.

A vásár mellett az említett napon Ruha-börzét is szerveznek, külön pavilonban.

Tisztelt Érdeklődők, Partnerek!

Várhatóan 2016 tavaszától kerülnek meghirdetésre a LEADER forrásból finanszírozott pályázati kiírások. A konkrét pályázatok megjelenését megelőzi a Helyi Fejlesztési Stratégia (HFS) megalkotása, amely a LEADER alapdokumentuma lesz. A stratégia magában foglalja majd a fejlesztési irányvonalakat, a legfontosabb alapvetéseket, amikre a pályázati lehetőségek épülnek a 2014-2020-as uniós ciklusban.Közös célunk, hogy olyan fejlesztési stratégia szülessen, amely elfogadható a térségünkben élők számára is.

Tisztelt partnerek, érdeklődők!

A Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete elkészítette a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Helyi Fejlesztési Stratégiáját. Ezen a dokumentumon alapulnak majd a LEADER jogcím pályázatai, amely által nagyjából 800 milliós támogatási forrás nyílik meg a sellyei és siklósi régió 88 települése számára, előreláthatólag 2016 őszétől. A stratégia elfogadása a február 25-én tartandó közgyűlésünkön várható, amelyet követően a dokumentum felterjesztésre kerül az Irányító Hatósághoz. A letöltések fül alatt érhetik el az un. Intézkedések dokumentumot, amelyek mentén kiírásra kerülnek majd a LEADER pályázatok

Kémes Községi Önkormányzat novemberben nyitja meg helyi termékboltját. A kereskedelmi egységben elsősorban a Duna-Dráva Nemzeti Park, illetve a Sellyei, Siklósi Járás területéről származó helyi termékek kerülnek árusításra.

Elérhetőségek, ahol a termelők érdeklődhetnek a bizományi értékesítés feltételeiről:

Cím: 7843, Kémes, Vértanuk u. 4.

Kapcsolat: Szolykó Pfeifer Gabriella - polgármester asszony

Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06/30 205 9421